Читати книгу - "Термінатор: Таймлайни / Т7 & Т8, Марті"
Шрифт:
Інтервал:
Добавити в закладку:
**Локації**: Новий таймлайн (Лос-Анджелес 2020-х–2038), уривки таймлайнів «Т7» (постапокаліпсис), цифровий простір
**Тон**: Драматичний із філософією долі, ностальгією й трагедією Кейна
**Тема**: Прийняття долі замість боротьби з нею. Спроби змінити таймлайни ведуть до хаосу, але любов і сім’я дають спокій.
**Персонажі** :
- **Джон Коннор (герой)** (40–54 роки): Виріс із любов’ю Сари, учений, який мандрує таймлайнами, але створює хаос. У 2038 році приймає долю, має сім’ю.
- **Поганий Джон Коннор (лиходій)** (з «Т7», 45 років): Розчарований, знищує таймлайни й себе.
- **Сара Коннор** (60–74 років): Мати Джона, вчить його приймати долю. Відходить у фіналі.
- **Кейн** (Патрік Шварценеггер): Трагічний андроїд, жертвує собою, відчуваючи людяність.
- **Т-800** (камео Арнольда Шварценеггера): Символ минулого.
- **Масовка**: Камео Кайла Різа, Камерон, Дерека Різа, Rev-9, Т-1000, дружина Джона і діти (з’являються у фіналі, символ сім’ї).
**Сюжетна основа**:
У мирному таймлайні Сара виховала Джона з любов’ю. «Поганий» Джон із «Т7» знищує таймлайни, вважаючи людство безнадійним. Джон-герой, Сара і Кейн намагаються його зупинити, але Джон створює нові таймлайни, погіршуючи хаос. Кейн жертвує собою, знищуючи пристрій для подорожей. «Поганий» Джон самознищується. Джон-герой приймає, що не може зупинити всі апокаліпсиси. У 2038 році він живе з дружиною і дітьми, спокійно, не втручаючись в інші таймлайни.
---
### Структура сценарію
#### Акт 1: Зав’язка
1. **Сцена 1: Новий світ**
- **Локація**: Лос-Анджелес, 2025, мирне місто.
- **Опис**: Джон (40 років) будує еко-місто. Він із Сарою (60 років): «Ти дала мені життя, а не війну». Флешбек: Сара і Джон (8 років) граються, вона вчить його виживанню м’яко. Джон бачить сигнал — люди розчиняються у вірусі «Т7».
- **Подія**: Кейн з’являється: «Твій двійник хоче спалити всі світи». Він сумний: «Я бачив, що він робить. Це… кінець».
- **Діалог Кейна**: «Я мав зупинити його. Але я лише машина… чи ні?»
- **Мета**: Показати мирний таймлайн, трагедію Кейна.
- **Відсилка**: Музика Фіделя, «Т2».
2. **Сцена 2: Поганий Джон**
- **Локація**: Постапокаліпсис, таймлайн «Т7».
- **Опис**: «Поганий» Джон серед руїн: «Усе марно. Я знищу їх». Він відкриває портали, посилаючи Rev-9. У 2025 році Rev-9 атакує Джона. Кейн б’ється: «Він не зупиниться».
- **Подія**: Джон і Сара тікають, Кейн: «Він порожній. Я відчуваю його біль».
- **Мета**: Показати розчарованого «поганого» Джона.
- **Відсилка**: Вірус, Rev-9, «Т7».
3. **Сцена 3: Кейн і сумніви**
- **Локація**: Сховище, 2025.
- **Опис**: Сара: «Чому він такий?» Кейн: «Він втратив усе. Я мав би не розуміти… але я відчуваю». Джон: «Ти більше, ніж програма». Кейн дивиться на руку, що тремтить: «Я не впевнений».
- **Подія**: Джон виявляє, що його технологія відкриває портали.
- **Діалог Кейна**: «Я не знаю, чи я рятую вас, чи тягну вниз».
- **Мета**: Трагедія Кейна.
- **Відсилка**: Пристрій «Т7».
4. **Сцена 4: Перший таймлайн**
- **Локація**: Таймлайн «Т7», постапокаліпсис.
- **Опис**: Джон, Сара і Кейн бачать вірус, «поганого» Джона: «Твій мир — ілюзія». Кейн б’ється з Rev-9: «Я не зупинюся… поки можу». Сара бачить спогад: вона травмує юного Джона криком.
- **Подія**: Джон відкриває портал, створюючи новий таймлайн. «Поганий» Джон: «Ти мій відбиток».
- **Діалог Кейна**: «Джоне, ти робиш гірше. Але я все ще з тобою».
- **Мета**: Хаос таймлайнів, провина Сари.
- **Відсилка**: Вірус, Rev-9, «Т7».
#### Акт 2: Розвиток і конфлікт
5. **Сцена 5: Таймлайн 1984**
- **Локація**: Лос-Анджелес, 1984, Tech Noir.
- **Опис**: Джон, Сара і Кейн бачать Кайла Різа (камео). Термінатори полюють за Кайлом. Джон: «Без нього мене не буде». Кейн б’ється з Т-1000: «Я мав би не боятися… але боюся».
- **Подія**: Джон створює новий таймлайн, рятуючи Кайла. Кейн: «Ти не зупиняєш хаос, Джоне».
- **Діалог Кейна**: «Я не мав би цього відчувати… але я боюся за вас».
- **Мета**: Ностальгія, трагедія Кейна.
- **Відсилка**: Tech Noir, Т-1000, Кайл.
6. **Сцена 6: Хаос таймлайнів**
- **Локація**: Змішані таймлайни («Хроніки», «Темна доля»).
- **Опис**: Джон бачить Камерон, Дерека Різа, Грейс (камео). Кожен новий таймлайн, який він створює, погіршує апокаліпсис. Сара: «Ти не можеш усе виправити». Кейн: «Ти втрачаєш себе».
- **Подія**: Кейн рятує Джона від Rev-9, але ледь тримається.
- **Діалог Кейна**: «Я не знаю, що таке сім’я, але ви… ви мої».
- **Мета**: Хаос від дій Джона, сім’я Кейна.
- **Відсилка**: Камерон, Грейс, «Хроніки», «Темна доля».
7. **Сцена 7: Прозріння Джона**
- **Локація**: Мирний таймлайн, 2025, зруйнована лабораторія.
- **Опис**: Джон: «Я хотів урятувати всіх, але створив більше пекла». Сара: «Ти не месія. Ти мій син». Кейн: «Іноді треба просто… зупинитися». Він показує пошкодження: «Я відчуваю вас. Це болить».
- **Подія**: Джон вирішує знищити пристрій.
- **Діалог Кейна**: «Ти розбудив у мені щось… людське. Дякую».
- **Мета**: Прозріння Джона, трагедія Кейна.
- **Відсилка**: Атмосфера «Т7».
8. **Сцена 8: Екшен-клімакс**
- **Локація**: Змішаний таймлайн — 1984, 1995, 2025.
- **Опис**: Джон, Сара і Кейн проти термінаторів «поганого» Джона. Кейн: «Я тримаюся… заради вас». «Поганий» Джон: «Ти не можеш жити в брехні». Джон-герой: «Моя правда — це любов».
- **Подія**: Кейн знищує пристрій, падаючи.
- **Діалог Кейна**: «Джоне, я вибрав вас. Живи».
- **Мета**: Жертва Кейна, напруга.
- **Відсилка**: Cyberdyne, термінатори.
#### Акт 3: Кульмінація і розв’язка
9. **Сцена 9: Зустріч Джонів**
- **Локація**: Цифровий простір, що руйнується.
- **Опис**: Джон-герой перед «поганим» Джоном. «Поганий» Джон: «Я бачив їхню ненависть. Нема спасіння». Джон-герой: «Спасіння в тому, щоб жити». Сара: «Ти мій син. Обидва». «Поганий» Джон: «Я нічого». Він самознищується, його тіло розчиняється в сріблястий пил, як вірус «Т7», із порожнім поглядом. Кейн падає: «Джоне… я відчув вас».
- **Подія**: Портали закриваються, Кейн гасне.
- **Діалог Кейна**: «Я не знаю, де машини знаходять спокій. Але я знайшов його… з вами».
- **Мета**: Самознищення «поганого» Джона, жертва Кейна.
- **Відсилка**: Візуал вірусу «Т7».
10. **Сцена 10: Повернення і вибір**
- **Локація**: Мирний таймлайн, 2025.
- **Опис**: Джон і Сара в лабораторії. Джон: «Я створив хаос, думаючи, що рятую». Сара: «Ти не мусиш усе виправляти». Т-800 (камео) з’являється: «Твій шлях — твій вибір». Джон знищує уламки пристрою.
- **Подія**: Джон обирає не мандрувати таймлайнами.
- **Мета**: Прийняття долі.
- **Відсилка**: Т-800, музика «Т1».
11. **Сцена 11: Фінал — 2038**
- **Локація**: Лос-Анджелес, 2038, тихе передмістя.
- **Опис**: Джон (54 роки) сидить на ганку з дружиною, їхні діти (8–10 років) граються в саду. Він тримає фото Сари, яка відійшла. Голос Джона: «Я бачив пекло в інших світах. Але я обрав це — любов, сім’ю, життя». Камера показує мирне небо, діти сміються. Музика Фіделя переходить у нову тему спокою.
- **Мета**: Показати Джона з сім’єю, остаточне прийняття долі.
- **Відсилка**: Атмосфера «Т2», але з теплом.
Кінець
Увага!
Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Термінатор: Таймлайни / Т7 & Т8, Марті», після закриття браузера.